De 5 belangrijkste voordelen van upcycling

Waarom uw woninginrichting upcyclen of voorwerpen die niet meer in gebruik en/of uit de mode zijn, recycleren?
Om ze te transformeren en ze een moderniteit en/of een nieuw nut te geven.
Dit is DE trend.
Oké, maar wat zit er voor ons in?

1. We verminderen ons afval, een ecologische actie…

Upcycling of “overcycling” betekent recycling van boven naar beneden, het bestaat uit het herwaarderen van meubels en voorwerpen die bedoeld waren om te worden weggegooid. Door deze groeiende trend te volgen, tweedehands, dragen wij bij tot een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid afval. En indirect verminderen we onze milieu-impact: minder grondstoffen voor de productie van nieuwe meubelen, minder chemicaliën in de productie en minder vervuilend transport.

En de planeet zegt dank uuuu!

2. …en economisch!

En je bespaart geld omdat je geen nieuwe spullen hoeft te kopen! Met antieke meubels en voorwerpen (die meestal niet duur zijn) kunt u de oorspronkelijke functie van het voorwerp creëren, opfrissen, moderniseren of zelfs ombuigen.

3. Ontspan en (her)ontdek uw creativiteit

Inademen, uitademen en vooral geïnspireerd worden! Er is geen tekort aan ideeën op sociale netwerken, tutorials & co… voor upcycling.

Bijvoorbeeld om een stijlvol interieur te creëren terwijl je recycleert: transformeer verschillende containers, het is eenvoudig en goedkoop en de mogelijkheden zijn eindeloos…

4. Fris uw decor op…

Om uw huis een uniek karakter te geven, kunt u uw oude meubelen opnieuw bekijken om ze te moderniseren, rekening houdend met uw smaak, trends of beide.

U kunt ook hulp krijgen om uw project te verwezenlijken. U brengt uw meubels of stoelen naar de vakman en dat is het!

zitting vintage Ramene Ta Chaise voor upcycling

Ramène Ta Chaise Before

chaise vintage unique

Ramène Ta Chaise After

5. … en we feliciteren onszelf met het resultaat!

Aaaaaah de voldoening van zelfgemaakt werk! Verras jezelf en je dierbaren: « Watttt? heb jij dat gedaan? Maar het is mooi”. Je kunt er niet genoeg van krijgen, het is alleen maar geluk en het duurt!

Dus? Klaar?

1,2, 3 go for upcycling!